Verschillende beugelbehandelingen op een rij

Verschillende beugelbehandelingen op een rij

Bij Orthodontistenpraktijk Tilburg zijn we niet gebonden aan één beugeltechniek. Sterker nog, wij vinden het onze taak om meerdere beugelbehandelingen aan te bieden. Jij komt namelijk bij ons, omdat je een mooie, stralende lach wilt. Wij zijn er om jou te informeren over alle opties, zodat we samen een goede keuze kunnen maken voor jouw gebit. De verschillende beugelbehandelingen op een rij:

Vaste beugels

Een vaste beugel wordt vastgezet op de tanden en kiezen, waardoor deze beugel er tijdens de behandeling niet uit kan. Je draagt deze beugel dus dag in dag uit. Dat de beugel vastzit heeft invloed op dagelijkse bezigheden zoals eten en tandenpoetsen. Zo is het gebit in de beginfase gevoeliger en blijven er sneller voedselresten achter de beugel zitten. Een vaste beugel is dus even wennen en vraagt om goed onderhoud.

Invisalign

In het rijtje van beugeltechnieken is Invisalign de meest onzichtbare beugel in ons assortiment. Vooral volwassenen, maar ook veel kinderen willen deze beugel, omdat je hem bijna niet ziet zitten. Het is fijn dat de beugel uit kan, maar dat is niet het enige: Invisalign heeft nog meer voordelen. Zo kom je minder vaak op controle, is de kans op een kapotte beugel kleiner en draag je elke 7 tot 14 dagen een nieuwe aligner. Die nieuwe aligner heb je overigens gewoon al thuis klaarliggen, daarvoor hoef je niet speciaal naar de praktijk te komen.

Uitneembare beugels

Deze modellen zijn zoals de naam al zegt wel uitneembaar. Als je gaat sporten, eten of tandenpoetsen, haal je de beugel eruit. De uitdaging is om deze beugels voldoende te dragen, want het is verleidelijk om ze uit te nemen, vooral als het nog gevoelig is. Even doorbijten!

Welke beugelbehandeling past bij mij?

Dat is uiteindelijk de grote vraag. Je kunt zien dat er meerdere beugels geschikt zijn om een en hetzelfde gebitsprobleem te verhelpen. Vaak is een combinatie van beugels nodig om het beste resultaat te bereiken. Er spelen verschillende dingen mee om te bepalen welke beugelbehandeling geschikt is voor jou, je gebit en je beugelwensen. We leggen je graag uit wat wij de beste optie vinden en waarom. Plan direct een eerste consult.

Een advies op maat!

Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden voor een beugel, plan hier uw intake in en tot snel!