Beugels

Voor zowel kinderen als volwassenen wordt een mooi gebit vaak erg belangrijk gevonden, het is ook één van de eerste dingen die men van je ziet. Een mooie glimlach maakt zelfverzekerder en ziet er verzorgd uit. Naast het mooie uiterlijk van het gebit is het natuurlijk erg belangrijk dat het gebit goed functioneert en goed ‘past’.

Orthodontie is een tandheelkundig specialisme. Een orthodontist werkt met beugels om tanden en kiezen recht te zetten. Een orthodontische behandeling wordt vaak gestart met een doorverwijzing van de tandarts. Op basis van wat de orthodontist constateert, kijken we of we met een of meerdere beugels het gewenste effect kunnen bereiken of een gebitsprobleem kunnen verhelpen. Ook als je zelf minder tevreden bent met je gebit, is dit een goede reden om met een beugel te beginnen. Een mooie lach maakt tenslotte zelfverzekerder. Dat geldt voor zowel tieners als volwassenen. Hoewel een behandeling bij volwassenen vaak complexer is, kan ook hier een optimaal resultaat bereikt worden.

Eerste consult

Een eerste consult is bedoeld om de zorgvraag van de patiënt te ontdekken. We willen graag weten wat je wensen omtrent je nieuwe lach zijn of wat de reden van een eventuele verwijzing is. Tijdens dit kennismakingsgesprek krijg je een eerste indruk van de praktijk, kijken we naar het gebit en of we het gebit zo kunnen maken zoals jij dat voor ogen hebt. Soms moet er nog even gewacht worden, maar vaak kan het meteen. Om een goed beeld van het gebit te krijgen, maken we – mits dit nodig en passend is – röntgenfoto’s en een scan. De scan is de innovatieve vervanger van de gipsafdrukken. Ook bespreken we de verwachte duur van de behandeling, het kostenplaatje en is er voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. Afhankelijk van al deze taken wordt, in overleg met u, bepaald of er wel of niet zal worden gestart met de behandeling.

Na het eerste consult kan de behandeling worden gestart, indien gewenst. Afhankelijk van het soort beugel dat je gaat dragen, is regelmatig op controle komen een vereiste voor een werkzame behandeling. Tijdens controles houden we namelijk de voortgang van jouw behandeling nauwlettend in de gaten. Dit geldt voor zowel brackets, Invisalign als andere beugels. Alles voor een mooi eindresultaat!

De behandeling

Compleet aanbod voor elke mond

Reviews

Een advies op maat!