Brackets

Brackets, beter bekend als de blokjesbeugel, is een vaste beugel. Deze vaste beugel bestaat uit kleine metalen onderdelen die op de tanden worden bevestigd. In de brackets passen draden, waarmee de tanden op spanning worden gebracht. Dat kun je in het begin dus best even voelen. Met ‘was’ kun je de scherpe randen van de beugel bedekken om het dragen prettiger te maken.

 

  • Goed poetsen om tandplaque te voorkomen.
  • Wees voorzichtig met harde en kleverige etenswaren. Noten, toffees, drop, et cetera kun je beter niet eten met brackets. Ook bij het eten van harde appels, rauwkost en stokbrood dien je op te letten. Eet het in stukjes om beschadiging van de beugel te vermijden.
  • Neem altijd je eigen tandenborstel mee bij de controle afspraken van de beugel.
  • Ervaar je problemen met je beugel, neem dan contact met ons op, zodat we eventueel extra tijd voor je in kunnen plannen.

Een vaste beugel heb je altijd in. Dat heeft invloed op dagelijkse bezigheden als eten en tandenpoetsen. Een goede mondhygiëne is erg belangrijk. Bij brackets kost dat net wat meer tijd, aangezien er voedselresten onder de draad en om de blokjes kunnen blijven zitten. Zorg er daarom voor dat je alle hoeken van je gebit meeneemt tijdens het poetsen, anders blijft tandplaque achter, wat zorgt voor witte vlekken op tanden. En dat willen we niet.

 

Advies op maat?