Invisalign

 

 

Invisalign is een moderne, hele comfortabele manier van tanden rechtzetten. De beugel is veel minder zichtbaar, waardoor het nauwelijks opvalt dat je een beugel draagt. Daarnaast heeft deze doeltreffende orthodontietechniek een minimale impact op het dagelijks leven. De beugel is minder pijnlijk, makkelijker schoon te houden en je hebt geen last met eten. De Invisalign-beugel is geschikt voor verschillende gebitsproblemen, zoals spleetjes tussen de tanden, scheefstand, een overbeet en meer.

 • Je draagt iedere set aligners 7 – 14 dagen.
 • Plaats, bij voorkeur, de nieuwe aligner voor het slapen.
 • Bijt de aligners dagelijks goed aan met de meegegeven ‘chewies’.
 • Poets je tanden na elke maaltijd en gebruik stokers/ragers minimaal één keer per dag.
 • Je kunt je aligners het beste met een tandenborstel en tandpasta poetsen. Hierbij is het belangrijk dat je vooral de binnenkant goed schoonpoetst. Spoel ze af met lauw water. Niet heet, want dan vervormen ze.
 • Je kunt je aligners het beste met een tandenborstel en tandpasta poetsen. Hierbij is het belangrijk dat je vooral de binnenkant goed schoonpoetst. Spoel ze af met lauw water. Niet heet, want dan vervormen ze.
 • Roken en kauwgom wordt afgeraden tijdens het dragen van de aligners.
 • Als er een attachment loskomt, vul dan het contactformulier in. Tijdens de volgende afspraak wordt beoordeeld of deze moet worden teruggeplaatst.
 • Bij verlies of beschadiging van een aligner doe je de vorige aligners als retainer in en in overleg met de praktijk kan gekeken worden of er nieuwe aligners worden besteld, of indien mogelijk, naar de volgende set aligners kan worden gegaan.
 • De laatst gedragen aligner dient bewaard te worden. Neem deze, samen met de huidige aligner en de volgende aligner mee naar de controle in de praktijk.
 • Het is belangrijk om iedere 6 tot 12 weken op controle te komen.

Een Invisalign-behandeling bestaat uit drie eenvoudige stappen. Allereerst maken we een digitale scan van je gebit. Op basis van de resultaten van de scan en jouw individuele behandelplan wordt er een reeks van op maat gemaakte aligners samengesteld. Deze aligners zijn gemaakt van een glad, comfortabel BPA-vrij plastic, dat niet irriteert aan je wangen en tandvlees. Om ervoor te zorgen dat jouw tanden verplaatst worden naar de ideale boog worden er attachments op de tanden geplaatst.

De plaatsing van de attachments is afhankelijk van de stand van jouw tanden. Iedere periode voorzien wij jou van nieuwe, op maat gemaakte, aligners voor de volgende stap in het beugelproces. Vervolgens is het aan jou om de aligners consequent te dragen. Hoelang een Invisalign-behandeling duurt, is net zoals bij alle andere beugelbehandelingen, afhankelijk van jouw unieke gebit.

Invisalign iets voor jou?