De stappen van een beugelbehandeling

Stappen van een beugelbehandeling

Voordat je start met een beugelbehandeling is het fijn om te weten waar je aan toe bent. Ondanks dat elke behandeling uniek is, doorloopt iedere patiënt ongeveer dezelfde stappen. We starten met een eerste consult en eindigen met de retentiefase. Ortho Tilburg zet de stappen voor je op een rij:

 

Stap 1: eerste consult

Een eerste consult is een kennismakingsgesprek plus een onderzoek naar jouw gebit. Je krijgt een eerste indruk van de praktijk, maakt kennis met de soorten beugels en we bekijken de reden van je verwijzing. Om een goed beeld van het gebit te krijgen maken we in de meeste gevallen röntgenfoto’s en een digitale scan. Het komt ook voor dat we adviseren nog even te wachten met beugelen.

 

Stap 2: bespreken behandelplan

De informatie die we verzameld hebben, gebruiken we om een passend behandelplan te maken. Dit behandelplan bespreken we met jou, zodat je precies weet wat de behandeling inhoudt en waarom we wel of niet voor bepaalde beugels kiezen. Er wordt ook een kostenbegroting en inschatting van de behandelduur gemaakt.

 

Stap 3: start de behandeling

Geef je het behandelplan een go, dan gaan we van start. De beugel wordt geplaatst en je komt eens in de zoveel tijd op controle. Bij een Invisalign behandeling is dit eens in de 8 tot 12 weken. Draag je een blokjesbeugel, dan is dit iets vaker. Controles zijn erg belangrijk. Contactmomenten zijn nodig om het gebit in de gaten te houden. We verstellen de beugel waar nodig, bekijken of het gebit in de juiste richting beweegt en er is ruimte voor al je beugelvragen. Daarnaast controleren we op mondhygiëne. Dit is een essentieel onderdeel van een succesvolle beugelbehandeling.

 

Stap 4: afrondende fase

Negen van de tien patiënten kunnen niet wachten tot de beugel eruit mag en ze hun stralende nieuwe lach kunnen zien. Nog heel even geduld, want in de afrondende fase zetten we de laatste puntjes op de i.

 

Stap 5: verwijderen beugel en retentie

Als het gewenste resultaat behaald is, plannen we een afspraak om de beugel te verwijderen. Jouw stralende lach komt tevoorschijn. Tanden en kiezen hebben echter de neiging om na het beugelen weer terug in hun oude positie te bewegen. Om dat te voorkomen, plaatsen we retentiemiddelen. Dit is een spalkje achter de voortanden – waar je niets van voelt – of een nachtbeugel.

 

Jouw beugelbehandeling starten?

Ortho Tilburg is een professionele orthodontistenpraktijk. Wij behandelen patiënten van alle leeftijden met uiteenlopende gebitsafwijkingen. Gedurende de behandeling vertellen we je wat we doen en welke stappen van de beugelbehandeling eraan komen. Inschrijven als nieuwe patiënt in de praktijk? Meld je aan en we plannen z.s.m. een afspraak in.

Een advies op maat!

Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden voor een beugel, plan hier uw intake in en tot snel!