Een beugel voor volwassenen

Een beugel voor volwassenen

Een beugel is voor alle leeftijden. Van jong tot oud. Niet alleen tieners gaan voor een recht gebit, ook volwassenen spreken hun wens voor een stralende lach steeds vaker uit. Wij vinden het fantastisch dat we ook volwassen patiënten, met gebitsproblemen of een gebit dat niet aan het beeld van de patiënt voldoet, mogen behandelen. Uiteindelijk verdient iedereen een recht gebit, waarmee ze van oor tot oor kunnen lachen.

Redenen om op latere leeftijd voor een beugel te kiezen

Een beugeltraject is voor veel mensen op latere leeftijd minder vanzelfsprekend. Toch zijn er volwassenen die gebitsproblemen ondervinden, zoals moeite met kauwen. Volwassenen, die door de stand van de tanden en kiezen het gebit niet goed kunnen reinigen, of het algehele aanzicht van hun lach niet mooi vinden. Stuk voor stuk goede redenen om te kijken wat er binnen de orthodontie mogelijk is.

Orthodontie voor volwassenen wordt vaak als ‘iets complexer’ omschreven, maar dat neemt niet weg dat er tal van opties zijn om het gebit op latere leeftijd te corrigeren en/of perfectioneren. Bij volwassenen kunnen we – in vergelijking tot bij tieners – geen gebruik maken van een gebit dat nog in de groei is. Wel kunnen we gebruiken maken van alle geweldige, innovatieve technieken die de orthodontie kent. Zo bestaat er de bekende Invisalign-beugel, waardoor het niet opvalt dat iemand een beugel draagt. Dat vinden veel volwassen patiënten een prettig idee.

Volwassen orthodontie: waar moet je rekening mee houden?

Jouw tanden en kiezen gaan al wat langer mee, waardoor er meer schade kan zijn ontstaan aan het gebit, tandvlees en/of kaakbot. Bij volwassen orthodontie is het heel belangrijk dat het gebit gezond is. Een gezond gebit creëer je onder andere door dagelijks minimaal tweemaal te poetsen, het liefst met een elektrische tandenborstel en fluoridetandpasta, voor twee minuten. Maar ook door met regelmaat gebruik te maken van stokers, ragers of flosdraad. Alleen bij een voldoende goed gebit kan er overgegaan worden tot een beugelbehandeling.

Daarnaast is het altijd essentieel om te controleren hoe je verzekerd bent. Niet altijd wordt een beugel voor volwassenen vergoed. Kijk dit na bij je zorgverzekering vóór de start van een beugelbehandeling.

Een stralende lach voor volwassenen

Droom je al jaren van een stralende lach? Of wil je eindelijk iets aan de spleetjes tussen je tanden doen? Bij Ortho Tilburg zijn we gespecialiseerd in volwassen orthodontie en hebben we al veel patiënten van volwassenleeftijd mogen helpen aan een fantastisch gebit. Tot snel in de behandelstoel!

 

Een advies op maat!

Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden voor een beugel, plan hier uw intake in en tot snel!