Het verschil tussen Invisalign en brackets

Het verschil tussen brackets en Invisalign

Een blokjesbeugel, een onzichtbaar exemplaar, een activator; de beugels vliegen je tijdens een eerste consult om de oren. Daarom vinden we het een goed idee om onze twee populairste varianten nog even voor je uit te lichten. De Invisalign-beugel en brackets zijn op dit moment de beugels, die we bij Ortho Tilburg het meest inzetten om rechte gebitten te bewerkstelligen. Het verschil tussen Invisalign en brackets? We leggen het uit!

De transparante Invisalign-beugel

Als innovatieve praktijk vinden we de Invisalign-beugel een ware aanwinst binnen de orthodontie. Dit type beugel tilt ‘beugelen’ naar een hoger niveau. De Invisalign-beugel bestaat uit vrijwel doorzichtige aligners. Het valt nauwelijks op dat je een beugel draagt. Daarnaast kent Invisalign nog enkele voordelen, waaronder:

Een Invisalign-behandeling bestaat uit meerdere aligners. De patiënt draagt de aligners na elkaar. Iedere aligner wordt minimaal een week gedragen. Daarna is de volgende aligner in de reeks aan de beurt. Alle aligners zijn op maat gemaakt, om zo tot een perfect resultaat te komen.

De bekende blokjesbeugel

Van deze beugel heb je vast al eens gehoord. Een blokjesbeugel is een goede manier om tanden recht te zetten. Een blokjesbeugel bestaat uit metalen brackets, die op de tanden worden gelijmd. Tussen de brackets wordt een draad gespannen, waardoor er kracht op het gebit wordt uitgeoefend. De druk van de beugel zorgt ervoor dat de tanden in de juiste positie worden geduwd. Brackets zijn niet uitneembaar.

Invisalign of brackets?

Zoals je leest, is het grootste verschil tussen Invisalign en brackets, dat een Invisalign-beugel uitneembaar is en brackets niet. Dat heeft invloed op de manier waarop de beugel dagelijkse activiteiten zoals eten en drinken beïnvloedt. Beide beugels zijn bij uitstek geschikt voor het rechtzetten van een gebit. Welke beugel het meest geschikt is voor jouw gebit wordt bepaald aan de hand van de verzamelde gegevens door de orthodontist.

 

 

Een advies op maat!

Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden voor een beugel, plan hier uw intake in en tot snel!