Waarom foto’s van het gebit nodig zijn voor jouw behandeling

Waarom foto’s van het gebit nodig zijn voor jouw behandeling

Tanden en kiezen die niet op elkaar passen, gebitsproblemen, een overbeet, spleetje tussen de tanden of een mooier gebit willen: er zijn tal van redenen om te starten met een beugelbehandeling. Om een passend behandelplan op te stellen is voorbereiding nodig. En je weet wat ze zeggen: een goede voorbereiding is het halve werk. Waarom foto’s van het gebit nodig zijn voor jouw behandeling? We leggen het graag uit.

Deze foto’s zijn nodig tijdens een behandeling

In de praktijk gebruiken we verschillende manieren om inzicht te krijgen in de stand van jouw gebit. Zo maken we röntgenfoto’s. Dit zijn foto’s waarmee we als het ware door de huid heen kijken en de precieze ligging van de tanden en kiezen met wortel kunnen vaststellen. Interessant, want dit is met het blote oog niet te zien. Daarnaast maken we foto’s van het gezicht met een gewone fotocamera en scannen we je gebit met gloednieuwe 3D-apparatuur. De afdrukken op een rij:

Een behandelplan passend bij jouw gebit

Orthodontie is een specialisme, dat behoort tot de zorgsector. Een beugel beïnvloedt niet enkel het aangezicht van een patiënt, maar ook het functioneren in het dagelijks leven. Daar moet rekening mee gehouden worden, net als met allerlei andere factoren die bij een beugelbehandeling komen kijken. Deze aspecten worden meegenomen in het behandelplan. Hierin wordt nauwkeurig beschreven welke stappen we gaan zetten om een stralende lach te realiseren.

Elke patiënt heeft een uniek gebit. En dan bedoelen we echt uniek, geen gebit is hetzelfde. Een behandelplan is dus ook nooit identiek. De ene patiënt heeft baat bij een orthodontische chirurgische behandeling (in samenwerking met de kaakchirurg) terwijl de ander geholpen is met het dragen van transparante aligners voor een bepaalde periode. Daarom zijn foto’s van het gebit nodig voor jouw behandeling. Hier halen wij de informatie uit, die we nodig hebben, om jouw tanden en kiezen te corrigeren met de juiste beugel(s).

Benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw gebit zijn? Plan een eerste consult in!

Een advies op maat!

Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden voor een beugel, plan hier uw intake in en tot snel!